Начало / Култура / Таланти от арт школа „Колорит“ рисуваха красотите на Боженци в рамките на пленер

Таланти от арт школа „Колорит“ рисуваха красотите на Боженци в рамките на пленер

От 30-тото юбилейно издание на Националния детски пленер „Сбъдната приказка“ се завърна творческият екип на арт школа „Колорит“ – Плевен, информират оттам. Тази година националният форум бе посветен на 130-годишнината от рождението на Ран Босилек. Плевен бе успешно представен от 10-годишната Анелия Пелова, 15-годишната Ерика Лишковска и 16-годишната Йоана Габровска. В продължение на 5 дни, под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева, те рисуваха в невероятната атмосфера на архитектурния резерват Боженци.

Участници в пленера бяха също школи от Русе, Търговище, Попово, Севлиево и София. Всички деца трябваше да рисуват една сбъдната приказка, разказана от Ран Босилек. Така в рисунките оживяха герои от приказките на известния ни писател сред атмосферата на Боженци. По традиция пленерът завърши с изложба, на която бяха представени живописните творби на участниците. На откриването на изложбата в Къщата – музей „Дончо Попов“, директорът на АИР Боженци Мирослав Йорданов връчи на всички участници грамота и юбилеен подарък.

колорит

Пленерът няма конкурсен характер, но винаги участниците са в творческа надпревара да пресъздадат уникалната архитектура, красивата природа и запленяващия дух на Боженци. За всички пленерът е наистина една сбъдната приказка, която остава в душата и сърцето за цял живот, споделят от школата.

колорит 2

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...