Акценти
Начало / Култура / Такси за ползване на галерия „Бешков” и Арт център Плевен ще гласуват съветниците

Такси за ползване на галерия „Бешков” и Арт център Плевен ще гласуват съветниците

Предложение за промени в Наредба 17, определяща местните такси и цени на услуги на територията на община Плевен, ще бъде внесено за гласуване на предстоящото на 30 юли, четвъртък, заседание на Общинския съвет в Плевен.

Промяната касае въвеждането на такса за ползване залите на ХГ „Илия Бешков” и Арт център Плевен за външни мероприятия и обществени изяви от организации и физически лица. Предложение  за това са внесли шефовете на двата културни института.

Таксите, които предлага Огнян Кузманов – уредник на Арт център Плевен, са 25 лв. за половинчасово ползване на залата и 50 лв. – за един час. При повече от три часа – наемът е 170 лв.

Предложението на директора на галерия „Бешков” – Мирослав Минчев, предвижда наемът  на главната зала на галерията, която разполага със 100 седящи места, подиум, пияно и роял, за един час да е 50 лв. Наемът на Камерна зала, която има 50 седящи места, да е 40 лв. на час, а за час ползване на главното фоайе наемът да е 30 лв. Минчев предлага събраните от наем средства да се ползват единствено за откупуване на художествени произведения и така да се обогатява фонда на галерията.

Галериите ще се ползват безплатно, както досега, при събития, провеждани под патронажа на Община Плевен и на Общинския съвет, и  за събития от сферата на културата и изкуството.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...