Акценти
Начало / Икономика / Таксиметровите шофьори в Плевен искат намаляване на патентния данък

Таксиметровите шофьори в Плевен искат намаляване на патентния данък

Представители на таксиметровия бранш в Плевен са внесли днес писмо до кмета Георг Спартански писмо с искане да се намали, разсрочи или отмени патентният данък за такситата. Това съобщи Мария Попова, зам.-председател на синдикат „Сила“.

Причината за искането е втората вълна от COVID-19, която оказва силно негативно влияние върху таксиметровия бранш в Плевен.

Таксиметровите шофьори припочнят, че  кметовете и общинските съвети на редица общини в страната са  предприели облекчаващи мерки за бизнеса, в това число и за таксиметровия бранш, като сред тях е намаляване, разсрочване и временно отпадане поне за 2020/2021 г. на алтернативния патентен данък за такситата.

Писмото, внесено до кмета, е подписано от 123 таксиметрови шофьори.

Ето и пълният текст на писмото:

От представителите на таксиметровия бранш в Плевен

Уважаеми г-н Кмет,

Втората вълна от COVID-19 оказва силно негативно влияние върху таксиметровия бранш в Плевен. На редица общини кметовете и общинските съвети предприеха облекчаващи мерки за бизнеса, в това число и за таксиметровия бранш, като сред тях е намаляване, разсрочване и временно отпадане поне за 2020/2021 г. на алтернативния патентен данък за такситата.

Разчитаме на Вас и на Общинския съвет в Плевен да внесете подобно предложение и да осигурите нужното мнозинство то да бъде прието, така че браншът ни да не загине и да продължим да изпълняваме нашата дейност.

Браншът дава препитание в Плевен на стотици семейства и единствената възможност за работа на повечето от нашите колега. Надяваме се в качеството Ви на кмет на Община Плевен да ни приемете и за среща, за да Ви запознаем с реалното състояние на бранша в общината в условията на COVID-19 кризата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...