Акценти
Начало / Последни новини / Тази събота Плевен ще е домакин на мачовете от „Данониада”

Тази събота Плевен ще е домакин на мачовете от „Данониада”

Тази събота, 21 април, от 9.30 часа в Плевен ще се проведат първите мачове от 20-тото издание на футболния турнир за деца от 10 до 12 години „Данониада“ 2018.

Традиционно турнирът се организира от  “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”. За втора година партньор  е ЕКОПАК България, благодарение на който децата, чрез игри ще се запознаят с ползите от разделното събиране на отпадъци.

Право на участие имат всички отбори, съставени от деца на възраст до 12 години. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2018 г. домакини на турнира освен  Плевен, ще бъдат още Пловдив – на 24 април, Варна – на 12 май,  и София – на 20 май.

Финалът, с участието на 8-те отбора зонални победители, ще бъде в София не по-късно от 1 юни 2018 г.

Във връзка с честванията на 100 години от основаването на “Данон”, финалите на Международна купа “Данон” ще се проведат през 2019 година в Испания. По едно и също време ще бъдат организирани два паралелни турнира – с отборите-победители от 2018 и от 2019 година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...