Акценти
Начало / Здравеопазване / Тази събота в Плевен събират капачки за бъдеще

Тази събота в Плевен събират капачки за бъдеще

Тази събота, всички, които събират пластмасови капачки могат да ги предадат в организирания пункт в Плевен. Такива пунктове ще бъдат организирани в събота в общо 16 града в страната, съобщиха организаторите на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще” – Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Пунктът в Плевен ще бъде ситуиран пред магазин „Кауфланд” на ул. „Гренадирска” 119 и ще бъде отворен от 10 до 14 часа.

Кампанията „Капачки за бъдеще” за три години събра и рециклира над 400 000 кг пластмасови капачки. Само в първите две години от начинанието със средствата от всички дарения, бяха закупени и предоставени 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020 г. досега и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Освен средства, каузата обединява и стотици хора от цялата страна, които организират доброволни пунктове и събития, като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в превозните средства, като всеки може да вземете участие.

От кампанията напомнят, че 100% от всички дарения, които получават отиват за медицинска апаратура. Те се обръщат с апел към гражданите да бъдат отговорни към себе си и околните, като спазват противоепидемичните мерки.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...