Акценти
Начало / Образование / Тази година приемът за чуждестранни студенти е увеличен от 400 на 1000 човека

Тази година приемът за чуждестранни студенти е увеличен от 400 на 1000 човека

Тази година приемът на студенти от традиционните български общности беше увеличен от 400 на 1000 човека. С цел облекчаване на последиците от демографската криза. Министерството на образованието и науката през пролетта организира специална кампания за набиране на чуждестранни студенти за всички висши училища на страната.

От Министерсвото на образованието и науката информират, че досега са се класирали кандидат-студенти от първите четири традиционни български общности за учебната 2016-2017 година. От Украйна от 222 кандидати, са класирани 180, от Сърбия 109 от 119. Желаещите от Казахстан са били трима и всички са допуснати. От други страни има още трима класирани кандидати.

Предстои първо класиране на кандидат-студенти от Молдова, Албания, Косово, Македония, както и на кандидатстващи лица с български произход във висши училища и в магистърски програми по изкуства и спорт.

Най-желани специалности у нас са педагогика, психология, филология, медицина, биотехника, инженерни специалности, туризъм и информационни и комуникационни технологии.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...