Начало / Последни новини / Тази вечер ще стане ясен новият носител на трофея в  бизнес първенството на БАМФ – Плевен

Тази вечер ще стане ясен новият носител на трофея в  бизнес първенството на БАМФ – Плевен

Тази вечер е финалната среща от 18 кръг на бизнес шампионата на Българската асоциация по мини футбол (БАМФ) –  Плевен, която ще определи тазгодишният носител на трофея на бизнес шампионата ANACONDA PREMIERSHIP. Тази  вечер в 19:45 часа, на игрището в Спортен комплекс „Балона” един срещу друг ще излязат финалистите – отборите на Efbet и Express Security.

На пресконференция днес представителите на двата отбора Антонио Иванджиков и Николай Иванов заявиха пълната готовност на отборите да поднесат истински футболен спектакъл и със силна игра да се борят за трофея.

За да триумфира обаче на по-младия отбор на Efbet е нужна задължителна победа. Докато на по-опитния отбор Express Security и равен резултат от финалната среща ще е достатъчен, за да вдигне трофея в Anaconda Premiership.

Официалното награждаване на победителите ще е от 22 часа в петък в клуб „Анаконда”, основен спонсор на шампионата.

Освен купа за шампиона ще бъдат връчени медали на отборите, класирали се до трето място, каза Димитър Николов, президент на БАМФ – Плевен. Голмайсторът на шампионата ще може да гледа мач на Камп Ноу в Барселона, а отборът победител ще прекара приятна двудневна спа почивка.

Димитър Николов обясни, че това е само един от шампионатите, организирани от БАМФ – Плевен. Другият е Висша лига.  Паралелно провеждат и поредица от турнири. През изминалата година те са разширили структурата си с разкриването на пет нови центрове по мини футбол в Белене, Ловеч, Тетевен, Кнежа и Гулянци, където със съдействието на общините вече организират турнири. За следващата година спортният календар на БАМФ – Плевен е почти запълнен, стана ясно на пресконференцията.

„Мини футболът е социален феномен. Той е вид забавление. Нашата роля е да успеем да привличаме повече хора с награди и добра организация на шампионатите и турнирите”, подчерта Димитър Николов.

До края на годината предстои да бъде връчен още един ценен трофей – Златна топка на голмайстора на 2019 г. Той ще бъде избран след номинации от отборите.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...