Акценти
Начало / Култура / Тази вечер е последният концерт от Лауреатски дни „Катя Попова”

Тази вечер е последният концерт от Лауреатски дни „Катя Попова”

С концерт на Камерен оркестър „Софийски солисти” с диригент Пламен Джуров и солисти Лия Петрова – цигулка, Виктория Василенко – пиано, и пианното дуо Томока и Маморе Кайшиге (Япония) ще завърши ХХХ Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова”. Заключителният концерт ще е на сцената на ДКТ „Иван Радоев” с начало от 19 часа.

Талантливата цигуларка Лия Петрова е бурно аплодирана на големите сцени в Рим, Прага, Монако, Брюксел, Амстердам. Още 8-годишна тя получава Моцартов медал за най-млад артист на ЮНЕСКО.

Пианистката Виктория Василенко печели многобройни награди от престижни конкурси, последната от които е само няколко дни преди участието й в Лауреатски дни „Катя Попова”.

Дуо „Кайшиге” е съзаден през 1996 г и още следващата година печелят Първа награда от конкурс в Йокохама. Дуото е големият победител от в Седмия международен конкурс „Земята и хората” през 1999г в София. Има множество концерти в България. През 2007 г. организират международен конкурс в Куруме, който провеждат всяка година, заедно с майсторски класове и концерт.

В програмата ще прозвучат Вивалди – Годишни времена, Бах – Концерт за пиано и оркестър – ре минор, Бах – Концерт за две пиана

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...