Акценти
Начало / Икономика / С 9 на сто намаление на трудовите злополуки отчитат от Инспекцията по труда в Плевен

С 9 на сто намаление на трудовите злополуки отчитат от Инспекцията по труда в Плевен

73 са регистрираните през 2016 г. трудови злополуки в предприятия на територията на област Плевен. Те са с 9 на сто по-малко в сравнение с предходната година. Това съобщи днес директорът на Инспекцията по труда в Плевен – Борис Петков.  През миналата година има само един смъртен случай  и той е при катастрофа, а не като пряк резултат от нарушения на Закона за безопасни и здравословни условия на труд, поясни Петков. За сравнение през 2015 г. смъртните случаи при трудова злополука са били 5.

През миналата година най-голям брой трудови злополуки са настъпили в сухопътния транспорт и в търговията на дребно – по пет случая. Четири са трудовите злополуки, станали в сферата на здравеопазването.

По думите на Борис Петков при всички регистрирани случаи не става въпрос за тежки наранявания, водещи до продължителна или трайна неработоспособност. Това показва, че все повече работодатели реално са осъзнали необходимостта от създаване на безопасни работни места, коментира директорът на Инспекцията по труда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...