Акценти
Начало / Политика / С 50.73% Симеон Шарабански спечели изборите в Кнежа

С 50.73% Симеон Шарабански спечели изборите в Кнежа

Кандидатът, издигнат от коалиция „Демократи и земеделци за Кнежа” – Симеон Шарабански, отново спечели на първи тур изборите за кмет на Кнежа. Той получи 50.73% от гласовете. С 43.25% след него остана кандидатът на ГЕРБ Гълъбин Хиков. Росен Пещенски, кандидат на БСП е с 6.06% от гласовете.

На частичните избори за кмет в Кнежа, които се проведоха вчера, 22 април, са участвали 49.56% от имащите право на глас избиратели в общината. Подадените действителни бюлетини са 5 880, броят на недействителните е 340, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Кнежа.

Това ще е трети кметски мандат за Симеон Шарабански. На миналогодишния вот на 23 октомври Шарабански също спечели  на първия тур с малко над 50% от гласовете, като тогава за поста имаше 7 претенденти. Но след жалба от БСП  изборът беше касиран и това наложи провеждане на нови частични избори за кмет на Община Кнежа.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...