Начало / Икономика / С 4.5 процента са намалели наетите по трудов договор в Плевенско

С 4.5 процента са намалели наетите по трудов договор в Плевенско

работнициВ края на декември 2014 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Плевен са с 4.5 процента или 2.7 хил. по-малко в сравнение със същия период на предходната година, сочат данните на Териториално статистическо бюро – Плевен.

По данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово или служебно правоотношение в област Плевен към края на декември 2014 г. намаляват с 1.3% спрямо края на септември 2014 г., като достигат 57.5 хиляди. Най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Селско, горско и рибно стопанство” – с 21.2%, „Операции с недвижими имоти” – с 10.1%, „Хотелиерство и ресторантьорство” – с 8.3% и „Култура, спорт и развлечения” – с 3.8%. Най-голямо увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в „Административни и спомагателни дейности” – с 3.2%, „Образование” – с 2.9%  и „Други дейности“ – с 2.1%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности през четвъртото тримесечие най-голям е относителният дял на наетите по трудово или служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” – 28.4%,  „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – 15.3% , „Образование” – 10.7% и „Хуманно здравеопазване и социална работа” – с 10.1%.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...