Начало / Образование / С 27 отличници завършва Випуск 2018 на Медицинския в Плевен (снимки)

С 27 отличници завършва Випуск 2018 на Медицинския в Плевен (снимки)

Днес Медицински университет – Плевен изпраща 39-тия випуск на факултет „Медицина”.  По традиция в деня на дипломирането на младите лекари беше организирано празнично шествие на абсолвентите. Преди това пред сградата на Ректората се проведе ритуалът по предаване на символите на Университета. Предвождано от ръководството на Медицинския университет, шествието тръгна от Ректората и стигна до централния площад. На чело на шествието бяха мажоретките от читалище „Лик” и Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Пред параклиса мавзолей „Свети Георги Победоносец” колоната от студенти спря, за да поднесат венец пред Вечния огън.

Тържествената промоция на младите лекари се проведе в зала „Магнум” на Втора клинична база.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 85 абсолвенти от България, Руска Федерация, Украйна и Македония получиха дипломи с образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2018 млади лекари е Много добър 5.06, с висок брой отличници – 27, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и награди за добър старт в лекарската си практика. Първенец на випуска с успех отличен 5.95 е д-р Ива Георгиева Симеонова от град Плевен. Тя ще поздрави своите колеги и ще отговори на приветствията на ректора проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости.

От същия випуск млади лекари през м. април 2018 г. ще се дипломират и 62-ма чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Гърция, Германия, Великобритания, Испания, Дания, Индия, Швеция, Казахстан и Нигерия.

Традиционно по покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен всяка година специален гост изнася академично слово за младите лекари. Випуск 2018 ще поздрави Почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...