Акценти
Начало / Последни новини / С 16 медала се завърнаха от Унгария състезателите на  плевенския клуб „Спартак 14“

С 16 медала се завърнаха от Унгария състезателите на  плевенския клуб „Спартак 14“

Шотокан карате клуб „Спартак 14” участва с 24 свои състезатели в 25-то Световно първенство и кохай купа в Унгарския град Егер. След много доброто си представяне те успяха да спечелят 16 медала от престижния форум.

С вицешампионска титла в дисциплината шобу кумите при 14-15 г. се завърна Натали Йонкова. В сериозна конкуренция на състезатели от  Белгия, Индия, Сирия, Унгария, Сърбия, Румъния, Полша и др. плевенчанката изигра 4 състезателни кръга и реализира 3 победи.

Ивайло Боев  е другият вицесветовен шампион в дисциплината шобу кумите при  16-17 г. юноши. Той постига този отличен резултат в една от най-трудните категории – над 75 кг. Юноши – всичките атлетични, високи и отлично подготвени.

Марк Томов направи един от най-впечатляващите Ипони в кариерата си и на състезанието, но бе некоректно оценен от рефера, който счете удара с крак в главата за умишлено груб, а той бе отлично технично изпълнен в точния момент, когато опонента му беше с  тотална липса на защита, е мнението на треньора Милена Кирниколова.

Отборът на девойките – Мирела Йолова, Екатерина Ядкова и Натали Йонкова, спечелиха трето  място във възрастова група 16-20 девойки. Отборът на ката при жени –  Маринела Петрова, Боряна Илиева и Екатерина Ядкова, се класираха 4-ти в света. На финала те изпълниха отлично  Канку дай – една от трудните кати в Шотокан, и в същото време рядко изпълнявана от повечето състезатели, отбеляза Кирниколова.

Резултати от Световна Кохай купа :

Станислав Станчев- 1 място санбон кумите и 3 място ката

Тихомир Тодоров – 1 място санбон кумите и 3 място ката

Константин Василев- 2 място санбон кумите и 4 място ката

Стефани Ангелова – 2 място санбон кумите и 4 място ката

Калин Стефанов – 2 място кумите Мъже

Никол Ангелова – 3 място санбон кумите

Анатолий Стефанов -3 място санбон кумите – дебютант

Великослав Василев – 3 място санбон кумите

Петър Радоловски – 3 място санбон кумите

Елица Станчева -3 място шобу кумите

Гергана Атанасова – 3 място шобу кумите

Следващото предизвикателство за състезателите на карате клуб „Спартак 14”  е ежегодният турнир „Купа Плевен“ , който ще се проведе на 22 октомври в зала „Спартак”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...