Акценти
Начало / Общество / С чистенето този път по-добре

С чистенето този път по-добре

зимно почистване
Това е снимка от тази сутрин на централна улица в Плевен

Този път фирмите, ангажирани със зимното почистване в Плевен,  реагираха по-адекватно на ситуацията и резултатът е видим. Въпреки непрекъснатият снеговалеж, улиците, поне централните, са далеч по-добре почистени в сравнение със събота, когато падна първият за тази година сняг.

Наши читатели споделиха, че снегорини работят и в индустриалната зона и са чистени улици, в които друг път снегопочистваща техника изобщо не е влизала.

зимни улици
Същото място в събота към 12 часа

Далеч сме разбира се от идеалната ситуация, при която всички улици са почистени до асфалт. Не спираме да искаме това да бъде реален факт и в Плевен. Но днес правим сравнение с вчера /образно казано/ и не можем да не отчетем по-добре свърщената работа.

И не преставаме да настояваме поне подходите към пешеходните пътеки да бъдат почиствани от натрупания от снегорините сняг, тротоарите поне да се обработват, за да не се превърнат в непроходими ледени пързалки, щом не могат да бъдат почиствани. И малките квартални уличики също да не бъдат забравени.

И за още нещо  настояваме – да бъде въведен режим на паркиране в подобни снежни дни, за да могат снегорините да си свършат колкото е възможно по-добре работата.

Уважаеми читатели, очакваме да споделите, може и със снимки,  вашето мнение за това как днес е почистен от снега Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...