Акценти
Начало / Общество / Продължава обучението на администрацията в Червен бряг по проект

Продължава обучението на администрацията в Червен бряг по проект

brq

Община Червен бряг стартира проекта „Повишаване на административния капацитет на служителите в Община Червен бряг” , който се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет”  (ОПАК), информират от пресцентъра на Общината. Това е вторият проект по тази програма, след като започнаха дейностите по проекта за повишаване компетентността на служителите в администрациите на Червен бряг, Ябланица и Луковит.

Встъпителната пресконференция за представяне на новите дейности се е състояла на 24 януари. Проектът е по Приоритетна ос II „Управление на човешките ресурси”,  Подприоритет 2.2. „Компетентна и ефективна държавна администрация”, Бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-07. Програмата е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

С новия проект по ОПАК, Общината ще привлече близо 90 хил. лв.. Средства, с които в продължение на една година ще бъдат обучени 160 човека – служители в Община Червен бряг и кметствата, като се очаква те да придобият ключови компетентности, свързани с качественото и в срок изпълнение на тяхната работа.

В рамките на новия проект общинските служители ще преминат през редица обучения в Института за публична администрация, където ще бъдат командировани 20 души. Те ще получат допълнителни знания и умения относно административното обслужване и работата с електронно подписани документи. Още толкова служители ще преминат през курсове за чуждоезиково обучение по разговорен английски език в рамките на 100 часа. Други 40 човека ще бъдат включени в модулите за „Ефективно взаимодействие на служителите от местната администрация с хора от уязвимите групи”. Наред с това ще получат и допълнителни компетенции относно справяне с конфликти и разрешаване на проблеми, ефективно лидерство, екипна работа, нова рамка на компетентностите и лична ефективност.

Очакванията са след реализацията на проекта чувствително да се подобрят практиките на служителите в администрацията за работа с хора в неравностойно положение и като цяло да се повиши капацитета на тяхната работа, както и мотивацията им да работят в полза на хората.

Продължителността на проекта е 12 месеца. В края на миналата година Кметът на Общината подписа още един договор по ОПАК – „Оптимизиране на процеса на успешно прилагане на общински политики чрез въвеждане на правила за мониторинг, контрол и последваща оценка“ на стойност 74 166, 26 лв. Така общата сума на изпълняваните в момента проекти по тази Оперативна програма надхвърля 353 хиляди лева.

Снимка: Община Червен бряг

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...