Акценти
Начало / Общество / С филма „Местният вампир“ започват безплатните прожекции в дните на балканското кино

С филма „Местният вампир“ започват безплатните прожекции в дните на балканското кино

Тази вечер в Плевен ще бъде прожектиран първият безплатен филм от  Дни на игралното кино от Балканските страни.  Общо 9 филма ще бъдат представени до края на месеца от Община Плевен и Фондация „Балканика”. Дните на балканското кино стартират днес с романтичната комедия, изпълнена с хумористични обрати, „Местният вампир” от Черна гора. Режисьорът е Бранко Балетич, сценарист – Бранко Ковачевич , участват: Стела Цеткович, Гордана Гаджич, Зана Гардасевич.
“Местният вампир” е филм за млад човек, затънал в дългове от хазарт, който търси начин да избяга от преследвачите си мутри. Той и майка му съчиняват отчаян план за бягство – решават да инсценират смъртта на младежа. Двамата имитират погребение, а след него синът се крие на тавана на къщата им. Когато той се измъква, за да посети приятелката си, е забелязан от съседите, които стигат до заключението, че съкварталецът им е вампир, възкръснал от мъртвите. Не минава много време и новината за „истинския вампир” привлича вълни от туристи, включително и мафиотите-преследвачи, които, обаче, не са изцяло убедени в реалността на цялата тази вампирска история…

Всеки петък и събота през август, а последната седмица – и в неделя, в Летния театър в парк „Кайлъка” от 21.00 часа ще се излъчват филми, участвали в престижния Фестивал за филми от Югоизточна Европа SEE A PARIS, провеждащ се във френската столица. Прожекциите са безплатни.
На 8 август, събота, плевенските зрители ще видят пък турската драма „Плодовете на нара”. Режисьор: Юмит Юнал, сценарий – Юмит Юнал, в ролите: Сера Йълмаз, Фалци Азуман, Ирем Алтюг, Идил Фират.
След прожекциите фирмата концесионер на Летния театър „Импорт-експорт 2000 – Величко Великов” осигурява безплатен транспорт за зрителите от паркинга при ресторант „Двете сърнета” през централната градска част до жп гарата.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...