Начало / Култура / С уроци по родолюбие и изложби Плевен отбелязва Освобождението си

С уроци по родолюбие и изложби Плевен отбелязва Освобождението си

С уроци по родолюбие, насочени към най-малките, започва програмата на Община Плевен по повод 10 декември – Ден на Освобождението на Плевен от турско робство и на признателност на гражданите към загиналите за неговото Освобождение.

На 5 декември от 14.00 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877” започва първият урок по родолюбие, той ще е за възпитаниците на НУ „Христо Ботев” в Плевен.

Същият ден от 17.00 часа в ХГ „Илия Бешков” ще бъде открита изложба графика „10 декември – ден на признателност”, творбите са от колекция „Руско-турска освободителна война” на галерията.

На 6 декември програмата продължава с изложба „Книги от златния фонд на РВИМ за Руско-турската война 1877 – 1878 г. и Плевенската епопея”. Тя ще бъде открита в 11.00 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877”.

На същото място, но от 9.30 часа на 7 декември ще се проведе вторият урок по родолюбие „Освобождението на Плевен” – той е за учениците от НУ „Отец Паисий”. В 11.00 часа същия ден на оградата на къща музей „Цар Освободител Александър II” ще бъде открита изложба постери „Памет в бъдещето”.

 Тържественият ритуал на 10 декември започва в 11.00 часа на пл. „Възраждане”. След него от 12.00 часа ще се състои празничен концерт на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” в ДКТ „Иван Радоев”.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...