Акценти
Начало / Последни новини / С турнир отбелязаха 15 години сътрудничество ДГ „Чучулига” и СКШ „Плевен ХХІ”

С турнир отбелязаха 15 години сътрудничество ДГ „Чучулига” и СКШ „Плевен ХХІ”

15-годишно успешно сътрудничество между ДГ „Чучулига“ и СКШ „Плевен XXI“ беше отбелязан с традиционния турнир за края на учебната година на групата по шахмат към детската градина. Децата показаха усвоения материал в турнирна обстановка и в присъствието на родителите.

При момичетата най – добре се представиха Рая Костова и Ирен Цекова, а при момчетата – Цветан Иванов и Деян Николаев. Срещите съдийстваха състезателките на клуба Нора Рашева и Калина Илиева.

Благодарност за всеотдайността на директорката Венета Лукова, която с много любов вече 15 години предава шахматните си знания на децата от IV група на повереното й детско заведение изказа треньорът на СКШ „Плевен ХХІ” – мс Христинка Илиева, която пожела успехи на малките шахматисти.

Всички деца получиха грамоти за участието си в турнира, детско списание „Шах в училище“ и написан от директорката завет, в който тя ги призовава да продължат да играят и да учат тайните на древната игра

От ДГ Чучулига първи стъпки в шаха са направили държавните шампиони Симонета Иванова, Михаил Николов и Валентин Митев.

Някои от децата, участвали в турнира,  ще продължат заниманията по шах в лятното училище ва СКШ „Плевен ХХІ”, което стартира на 11 юни. Заниманията с начинаещите ще се провеждат в понеделник, сряда и петък от 17:30 ч.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...