Акценти
Начало / Общество / С три нови точки се увеличи дневният ред на днешната сесия

С три нови точки се увеличи дневният ред на днешната сесия

Към предварителния дневен ред от 13 точки за днешното заседание на Общински съвет Плевен бяха включени още три. Те касаят вземане на решение за гласуване по дневен ред на Общо събрание на акционерите на „Мизия 2000”АД, изменение на програмата за развитие на ДКЦ ІІ Плевен за 2017 г. и предложение, внесено от кмета на Плевен, касаещо официална покана  за визита в Израл по покана на Федерация на локалните власти на Израел.

Кметът Спартански внесе още едно предложение за допълнителна точка в дневния ред, което се отнасяше до безвъзмездно предоставяне на общински имоти за безвъзмездно ползване от читалищата в общината. Кметът обясни, че внася предложението за обсъждане на сесия преди да е излязло становище на комисиите към Общинския съвет, тъй като изтичат сроковете на сегашните договори на читалищата. Съветниците обаче решиха, че това решение не трябва да се взема „на коляно”, без да е разглеждано от комисиите към Общинския съвет и отхвърлиха влизането на точка за обсъждане на днешното заседание.

Така общо точките в дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет станаха 16. Съветниците вече гласуваха първата точка, която касаеше върнатото за преразглеждане решение за нова наредба 17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен. Решението беше върнато от областния управител по незаконосъобразност.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...