Начало / Образование / С театрален празник ще отбележат 180 години от рождението на Марк Твен

С театрален празник ще отбележат 180 години от рождението на Марк Твен

С театрален празник на български и английски език под наслов „Двете страни на живота“/ „Two Sides of Life” Регионалната библиотека „Христо Смирненски”, Педагогическия колеж – Плевен и Гимназия с преподаване на чужди езици ще отбележат 180 години от рождението на американския журналист, хуморист и  писател – Марк Твен. Съвместното събитие ще се състои на 11 декември, от 15.30ч. в Арт залата на РБ „Христо Смирненски“.

С различна театрална техника – куклен театър и на родния за Марк Твен английски език, студенти от първи, втори и трети курс на специалностите Предучилищна и Начална училищна педагогика и английски език, под ръководството на ас. М. Гаврилова, ще пресъздадат една от най-запомнящите се сцени от любимата детска книга „Принцът и просякът“.

„Убедени сме, че доброто партньорство и взаимодействие между библиотеката, Педагогическия колеж и гимназията са в полза на децата на Плевен и в интерес на тяхното личностно развитие и възможност за изява. Това е поредната съвместна проява на трите институции”, сподели  доц. д-р Теодора Вълова, зам.-директор на колежа.

Събитието е част от Националната стратегия за насърчаване на четенето и повишаване на грамотността, по която България ще работи до 2020 г.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...