Акценти
Начало / Образование / С разнообразни прояви отбелязаха Деня на изкуството в ДФСГ „Интелект“

С разнообразни прояви отбелязаха Деня на изкуството в ДФСГ „Интелект“

Учениците от ДФСГ „Интелект“ в Плевен отбелязаха с разнообразни прояви Международния ден на изкуството, споделят от учебното заведение. Като официална дата 17 януари е приета за рождения ден на изкуството. Заради това от училището честваха празника в петъчния ден, включвайки различни жанрове изкуство.
Изпълнение на китара представи Цветомир Цветанов от 10 „а“ клас, а с очарователните си гласове песни изпълниха момичетата Диана Чолакова от 10 „а“ клас и Джоана Абрашева от 10 „в“ клас. С народни хора се представиха Надя, Добромира, Кристияна и Зорница от 10″е“ клас, а модерен танц изпълниха Теодора от 10 „в“ клас и Силвия от 11″а“клас. Акцент на събитието бе актьорското майсторство на Николай Аспарухов, който рецитира басните на Езоп „Пътникът и истината“ и на Алберт Декало „Роза и коза“.  Интерес предизвика и художествената изложба с рисунки на младите творци – Стефани – 9 „г“, Марио , Нина , Зорница и Стилиан – от десетите класове и Марина от 11″г“клас. Оригинална беше и арт – инсталацията на тема „Изкуството да живееш чрез музика“.
С ораторско майсторство се отличи и водещият Георги Павлов, който със съдействието на г-жа Людмила Дончева – преподавател по философия, организираха празника и подариха приятни емоции на всички ученици.

ДФСГ Интелект

Снимки: ДФСГ „Интелект“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...