Начало / Общество / С разнообразни мероприятия отбелязват Трети март в община Левски

С разнообразни мероприятия отбелязват Трети март в община Левски

Тържествата по повод Националния празник Трети март в община Левски ще започнат на 2 март с тържествен концерт на самодейните колективи при НЧ”Георги Парцалев-1901” от 18 часа в салона на читалището.

На 3 март, в деня на Националния празник, на площада пред Община Левски в 10.00 ч. ще се проведе общоградско тържество с възрожденски и народни песни.

За всички в Левски, които желаят да съпреживеят паметните исторически събития и видят възстановката на Априлското въстание на площада в с. Козар Белене, на 3 март в 11.30 ч. общината е осигурила транспорт. С тържествен концерт ще продължи празника там, съобщават организаторите от Кметство с.Козар Белене, НЧ”Надежда-1902” и Инициативен комитет.

Тържествено шествие до паметника на акад. Николай Пирогов, поднасяне на цветя и литературно –музикална програма ще има на 3 март в с. Асеновци. С патриотични песни, поднасяне цветя на паметника на акад. Николай Пирогов и народно веселие пред читалище НЧ ”Гео Милев -1895” ще празнуват Националния празник в с. Българене. Поклонение пред паметника на Ангел Събев, участник в четата на Филип Тотю, и празнична програма на децата ще има в с. Малчика.

Исторически филм за Освобождението ще прожектират в НЧ”Григор Вачков” – с. Трънчовица след тържествена програма на 3 март. В с. Изгрев ще изразят своята почит пред загиналите във войните за освобождението на България с понасяне на цветя пред паметната плоча в селото.

Тържествен концерт за националния празник подготвят за 2 март в НЧ”Светлоструй 1903” с.Обнова.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...