Акценти
Начало / Образование / С пъстър празничен концерт откриха новата учебна година в НУИ „Панайот Пипков”

С пъстър празничен концерт откриха новата учебна година в НУИ „Панайот Пипков”

В зала „Божко Шойков“ на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен тържествено бе открита новата учебна година. Сред официалните гости  бяха Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, които приветстваха учениците и учителите.

„Днес е ден, озарен с много настроение, усмивки, цветя и вълнение за тези, които са избрали и успели да бъдат ученици в това училище – една от запазените марки на Плевен”, каза в приветствието си Цецка Цачева, като благодари на учениците от Националното училище по изкуствата затова, че прославят града ни по целия свят. На всички тя пожела едно добро начало на новата учебна година. „Радвайте ни с наградите и признанията, които печелите, с таланта си, тръгващ от тази сцена, но покоряващ не само българските, но и световните сцени”, каза още председателят на Народното събрание.

15.09.nui1_
Учителите и учениците от НУИ „Панайот Пипков” поздрави и кметът проф. Димитър Стойков, който определи училището като националната ковачница на таланти. Той пожела на възпитаниците на училището да се гордеят със своя избор да учат в едно от най-елитните училища в страната, като отбеляза, че и техните преподаватели определено има с какво да се гордеят в лицето на своите ученици. На родителите той благодари за това, че подкрепят българското училище, изтъквайки, че това е едно от нещата, от които българското образование се нуждае най-силно днес. Проф. Стойков изрази надежда, че младата смяна ще остане в Плевен и тук ще отгледа и своите деца.
По традиция, празникът бе съпътстван от пъстър концерт, в който се изявиха таланти от НУИ.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...