Акценти
Начало / Общество / С предварителен дневен ред от 53 точки започва днешното заседание на местните старейшини

С предварителен дневен ред от 53 точки започва днешното заседание на местните старейшини

Дълга, а по всяка вероятност и тежка, се очертава да бъде днешната сесия на Общинския съвет в Плевен. Предварителният дневен ред  включва 53 точки, като шест от тях са питания на общински съветници към кмета Георг Спартански. Очаква се към дневния ред като допълнителни точки да бъдат включени предложенията на кмета за създаване на две комисии – едната за определяне на нови територии към „синята зона” за паркиране в центъра на града, а другата – за прецизиране отпускането на безплатни талони за „синя зона”.

Съветниците днес ще трябва да гласуват бюджета на Общината за 2016 година, годишния план за приватизация за тази година, както и програмата за управление и разпореждане с общински имоти. Преди това в дневния ред са предложенията за освобождаване на управителя на „Паркстрой” и избор на нов, както и избор на управители на   „Тибор” ЕАД, „Инжстрой” ЕООД и за обявяване на конкурс за управител на „Диагностично-консултативен център ІІІ-Плевен”ЕООД –гр. Плевен.

Под номер 15 в дневния ред е предложението относно закриване на ОДЗ „Яница” в  град Плевен. След което е точката касаеща преместването на Улицата на цветята на паркинга на ул. „Заменхов”.

Над 10 са точките, свързани с изработване на подробни устройствени планове за застрояване на имоти в землищата на Плевен и селища от общината.

Заседанието започва в 9 часа в зала „Гена Димитрова”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...