Акценти
Начало / Образование / С празнично шествие започна тържествената промоция на Випуск 2015 млади лекари на Медицинския (видео и снимки)

С празнично шествие започна тържествената промоция на Випуск 2015 млади лекари на Медицинския (видео и снимки)

Празнично шествие на випускниците на Медицински университет – Плевен премина днес през центъра на града. То започна от Ректората и продължи до площад „Възраждане”, където дипломантите положиха венец пред вечния огън на параклиса мавзолей „Свети Георги Победоносец”.

По традиция преди шествието се състоя ритуалът по предаване символите на университета в присъствието на цялото академично ръководство.

След което ректорът проф. Славчо Томов и академичното ръководство на университета поведоха празничното шествие под звуците на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков. Начело на колоната бяха мажоретки.

Това е 36-тият випуск на факултет „Медицина”, който се дипломира в плевенския университет. След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 74 абсолвенти от България, Македония и Молдова днес получават дипломи за придобита образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”.

Тържествената промоция се провежда в зала „Магнум” на Втора клинична база.

Следваща Предишна
IMG_5591мажоретки!!!!
IMG_5597медицински-промоция
IMG_5603медицински-промоция

IMG_5606медицински-венец
IMG_5613мавзолей!
IMG_5586шествие медицински
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...