Начало / Общество / С празнична Света литургия започва празникът на град Никопол

С празнична Света литургия започва празникът на град Никопол

Никопол

Празнична Света литургия за здраве и благоденствие в църквата ”Успение на Пресвета Богородица” в Никопол е началото на церемонията за официалното откриване на тържествата по повод празника на града. Тя ще започне в 9 часа, а в 10,45 ч. на площада ще зазвучат изпълненията на Читалищен духов оркестър към „НЧ Напредък 1871″.
Официално откриване на Празника на град Никопол ще започне в 11 часа с празничен ритуал по издигане на знамената, след което кметът на Община Никопол Емил Бебенов ще произнесе празнично слово. Ритуалът ще продължи с тържествен богослов за град Никопол и концертна програма с участието на Ива Цветанова от „Шоуто на Слави”, Ванеса Найденова и Гюкмен Кутолиев – учениците от СОУ ”ХристоБотев” гр. Никопол и танцова формация към НЧ ”Напредък 1871” Никопол.
Жителите на града и гостите за празника ще имат удоволствието да наблюдават Парад на хвърчилата – демонстрация от децата на Общински детски комплекс.
Вечерта празничната програма ще продължи с концерт с участието на танцов състав „Майки и дъщери” към НЧ ”Христо Ботев1928-Санадиново”, танцова формация ”Плевен”. Специален гост за тържествата е група „Акага“.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...