Акценти
Начало / Общество / С почетни плакети удостоиха областните управители на Плевен по повод 20 години областна администрация (снимки)

С почетни плакети удостоиха областните управители на Плевен по повод 20 години областна администрация (снимки)

По повод 20 години от създаването на областните администрации в страната, образувани през 1999 год. с президентски Указ № 1 от 5.01.1999 г., днес в Областна администрация Плевен се проведе церемония, на която сегашният областен управител Мирослав Петров връчи плакети на своите предшественици.

Специално изработените за случая почетни знаци получиха Милчо Илиев, Николай Маринов, Николай Русинов, Цветко Цветков, Иван Новкиришки, арх. Бойко Балтаков, Ралица Добрева, Илиян Йончев, Марио Тодоров.

 „Убеден съм, че всички колеги, независимо от политическите пристрастия,  са били максимално отдадени и са направили всичко по възможностите си за просперитета на Плевенска област. Щастлив съм, че по време на моя мандат се случиха няколко ключови инвестиции. Една от тях е инвестицията на фирма „Леони”, която е провокирана до голяма степен от изграждането на автомагистрала „Хемус” – един от основните приоритети на правителството на Борисов. Друга стратегическа инвестиция е изграждането на обновеното газово трасе от Турция за Сърбия. Това са все неща, които ще дадат тласък в развитието на региона и ще се подобри качеството на живот. Убеден съм, че всеки от моите предшественици може да даде своите два примера за добри практики и инвестиции в региона”, каза преди връчването на плакетите сегашният областен управител Мирослав Петров.

Най-младият областен управител – Илиян Йончев, подари на Мирослав Петров  оригинал на указа, с който е постановено изграждането на Военния клуб в Плевен. „Всеки ред в този указ е натоварен с голяма символика. Той трябва да се съхранява от представителя на държавността и да се съхранява от областния управител, за да показва силата и могъществото на държавата”, каза Йончев.

С плакет беше удостоен и Евгени Петков – първият  служител, назначен в Областна администрация – Плевен. За оказаната висока чест той благодари в рими.

Тържеството по повод 20 години Областна администрация ще продължи с празниче концерт в ДКТ „Иван Радоев” с участието на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”.

Милчо Илиев
Николай Маринов
Николай Русинов
Цветко Цветков
Иван Новкиришки
Илиян Йончев
арх. БойкоБалтаков

 

Ралица Добрева
Марио Тодоров

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...