Акценти
Начало / Култура / С поредица от събития читалище „Съгласие” ще отбележи юбилея си

С поредица от събития читалище „Съгласие” ще отбележи юбилея си

На 1 октомври преди 150 години в Плевен е създадено Народно читалище „Съгласие”, което е най-старият културен институт в града. По повод юбилейната годишнина от читалището са подготвили разнообразна програма за отбелязването й.

Тя ще започне на 30 септември с представяне на юбилеен сборник „150 години НЧ „Съгласие 1869” – Плевен”. Събитието ще е от 18 часа в зала „Фоайе” на читалището.

На 1 октомври, от 18 часа, в зала „Емил Димитров” ще започне спектакълът на вокална група „Арлекино” и Хайгашод Агасян. Публиката ще чуе песните, включени в най-новия им албум „Планета на мечтите”. Албумът беше записан тази пролет в студиото на Maxim Goranov, а в него е включена и песента „На Плевен с любов”, написана специално за 150-годишнината на читалището. Официалната премиера на песента беше на празника на града 15 май.

На 2 октомври плевенчани ги очаква още една интересна среща – с поезията на Недялко Йорданов. „Сребърна любов” е озаглавен музикално-поетичният спектакъл, в който наред с най-новите стихове на поета от последната му стихосбирка ще прозвучат и едни от най-обичаните и популярни песни, писани заедно с Хайгашод Агасян.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...