Акценти
Начало / Общество / С поредица от мероприятия пожарникарите в областта ще отбележат Седмицата на пожарната безопасност

С поредица от мероприятия пожарникарите в областта ще отбележат Седмицата на пожарната безопасност

Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен и териториалните й структури ще отбележат с поредица от мероприятия Седмицата на пожарната безопасност, която ще се проведе от 9 до 13 септември.  В този период във всички всички сгради на структури на РДПБЗН-Плевен от 09:00 часа до 12:00 часа ще се проведят дни на отворени врати.

На 12 септември  ще се проведе общинско учение и пожаротактическо учение на тема „Действие при възникване на обща радиационна авария в АЕЦ-Козлодуй“. Учението ще е в сградата на Община Кнежа, а в района на града ще бъде изграден Обединен контролно-пропускателен пункт. Участници ще са сили и средства на Единната спасителна система – РДПБЗН-Плевен, Велико Търново и Ловеч, общинска администрация на община Кнежа, ОДМВР-Плевен, ЦСМП, БЧК, ДФ

На 10 септември от 9 часа пред сградата на Община Плевен Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, ще организира демонстрация на пожарна техника. На 11 септември плевенските пожарникари ще проведат демонстративно занятие в ДГ „Първи юни” в жк „Сторгозия”.

РСПБЗН – Червен бряг  са предвидили разяснителна кампания за работата с Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Тя ще се проведе на 10 септември и пожарникарите ще разяснят статута, реда и условията за сформиране и участие в тези отряди.

В същия ден от 9.30 часа ще има демострация на пожарна техника в сградата на РСПБЗН – Червен бряг.

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Гулянци, също са предвидили демонстративно занятие в детска градина. То ще е на 13 септември в ДГ „Незабравка” в Гулянци.

Демонстрация на действия при гасене на пожар и извършване на аварийно-спасителни дейности при отводняване в сградата на РСПБЗН-Левски  ще се проведе на 13 септември в Левски.

Демонстрации на пожарна техника ще има също в Кнежа на 11 септември и в Никопол и Белене на 12 септември.

Седмицата на пожарната безопасност предшества  професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР, който се отбелязва на 14 септември.  Денят е определен за професионален празник на огнеборите през 1995 година с Решение № 385 на Министерския съвет на Република България. Датата 14 септември се свързва с откриването на Първия пожарникарски събор през 1905 година.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...