Акценти
Начало / Общество / С поредица от инициативи РИОСВ – Плевен се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

С поредица от инициативи РИОСВ – Плевен се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

РИОСВ – Плевен отбеляза Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) с инициативи в учебни заведения и детска градина в Плевен. В периода 21 – 24 ноември експерти от инспекцията изнесоха  беседи и презентации, беше анимационно филмче за разделно събиране на отпадъците. „Екопак България“ предостави безплатни книжки с образователно съдържание, които бяха подарени на децата.

С ученици от четвърти клас в НУ „Христо Ботев“ е представена презентация на тема „Рециклирането: Втори шанс за природата“. Всеки ученик е получил подарък книга –  „Ти можеш да спасиш планетата“.

%d0%bd%d1%83-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-2

С петокласниците от  ОУ „Лазар Станев” е проведена беседа на тема „Как да намалим образуването на отпадъци и различни начини за повторната им употреба“. За учениците също е имало подарък книга.

В ОУ „Васил Левски“ пред учениците от първи и втори клас е представено анимационно филмче за разделно събиране на отпадъците „Харти, Стък и Пластика“. Децата са получили и  книгата „Как се срещнали повелителите на рециклирането и боклук страшен и как станали приятели“.

%d0%be%d1%83-%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb-%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8

Инициативите са приключили с прожек;ия на анимационно филмче за разделното събиране на отпадъците в  ДГ „Калина“. Децата от своя страна са поздравили  експертите от екоинспекцията с песнички и танци, облечени с изработени дрехи от отпадъчни материали. Специално подредена изложба е представила различни изделия, които децата са изработили от отпадъчни материали.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...