Акценти
Начало / Здравеопазване / С поредица мероприятия РЗИ – Плевен отбелязва Световния ден без тютюнев дим

С поредица мероприятия РЗИ – Плевен отбелязва Световния ден без тютюнев дим

цигариПоредица от мероприятия предвижда Регионална здравна инспекция – Плевен по повод 31 май – Световният ден без тютюнев дим. За 2015 година темата за Световния ден без тютюн, определена от СЗО, е „Спрете незаконната търговия с тютюневи изделия“.

РЗИ – Плевен предвижда в рамките на кампанията участие в Глобално проучване на тютюнопушенето при младите хора /GYTS/ и в Глобално проучване на тютюнопушенето при училищния персонал /GSPS/. Учениците, директорът и зам.-директорът от ТГ „Васил Априлов” – гр. Червен бряг ще се включат в тази анкета.

Ще бъдат организирани и училищни празници с видеопрожекции, викторини, състезания, дискусии, анкети и конкурси за рисунка, плакат, постер, здравни кътове.      Педагози, училищни медицински специалисти, ученици, родители от училищата на територията на област Плевен ще се включат в тези инициативи.

Освен това на интернет страницата на РЗИ – Плевен ще бъдат поместени различни образователни материали – презентации, индекс на Фагерстрьом за оценка на никотинова зависимост, примерно седмично меню за здрави хора, отказващи тютюнопушенето.

В рамките на кампанията ще се проведе и празник с клас от ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен, участник в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7”. В дните преди самия ден без тютюнев дим ще бъде открита изложба от постери на ученици  в РЗИ – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...