Начало / Образование / С пожелание за успехи на национални и международни състезания започна новата учебна година в Спортното училище в Плевен

С пожелание за успехи на национални и международни състезания започна новата учебна година в Спортното училище в Плевен

С посрещане знамето на училището и издигане на националния трибагреник започна днес тържественото откриване на юбилейната 50-а учебна година в Спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен. На церемонията присъстваха кметът Георг Спартански, областният управител Мирослав Петров, председателят на Общинския съвет – Мартин Митев и други.

„Отново на вас се пада честта да откриете учебната година в България, но кой, ако не спортистите, дават началото”, се обърна към учители, ученици и гости на празника кметът Георг Спартански.  Той припомни в обръщението си скорошните успехи на плевенчаните гимнастичката Невяна Владинова и на атлета Тихомир Иванов и невероятните им представяния. „Те са новото спортно лице на България. Снощи победният гол в двубоя с Швеция, която не сме надвивали от 50 години, бе дело на плевенчанина Ивайло Чочев. Така че плевенската спортна школа винаги е носила титли на България. На вас се пада честта да продължите тази традиция. Пожелавам в спортния ви път често да слушате химна на балкански, европейски и световни първенства и на олимпийски игри – за ваша чест и гордост и за слава на Плевен и България”, каза още Спартански.

Областният управител Мирослав Петров също се обърна с приветствие  към ученици и учители в Спортното училище. „Започва една вълнуваща учебна година, която в зависимост от вложеното усърдие, развит талант  и доза късмет може да се превърне в незабравима за всеки от вас.“, обърна се към учениците областният управител Мирослав Петров. Той напомни, че спортно училище в Плевен е дало старт на кариерата на велики спортисти – олимпийски, европейски и световни шампиони.“Следващите, чиито имена може да се запишат със златни букви в българската и световната спортна история може да сте вие! Бъдете здрави и последователни в преследването на целите си!“, пожела областният управител.

Приветствие към учениците и учителите в Спортното училище от името на министъра на спорта Красен Кралев отправи и главният секретар на Министерството на спорта Асен Марков.

Празникът продължи с демонстрации на различни видове спортове. Директорът на Спортното училище Пламен Георгиев лисна менче пред новото попълнение – петокласниците, които първи прекрачиха училищния праг.

Снимки: Пресцентър Община Плевен и Област Плевен

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...