Акценти
Начало / Политика / С пожелание за ново начало засадиха върбички и положиха капсула на времето Жени ГЕРБ

С пожелание за ново начало засадиха върбички и положиха капсула на времето Жени ГЕРБ

IMG_8771Жени ГЕРБ капсула на времето

Дамите от Жени ГЕРБ днес, в навечерието на светлия християнски празник Великден, отправиха послание към идните поколения като засадиха върбички  и поставиха капсула на времето на ул. „Иван Миндиликов”.

„Не искаме да се обръщаме с гняв назад и да гледаме със страх напред, затова решихме да сложим многоточие за тези, които идват след нас”, каза Диана Данова – член на НИС на Жени ГЕРБ. Тя, заедно с областния координатор на партията Даниела Гонкова, областния управител на Плевен Ралица Добрева, секретаря на женската организация Десислава Панталеева и общинския съветник от ГЕРБ Любка Костова, засадиха първите от общо 20 върби на ул.”Иван Миндиликов”.

IMG_8762Жени ГЕРБ капсула на времето

В избора на фиданките, които да бъдат засадени, е търсена дълбоката символика. „Младата и нежна върба е символ на новия живот, на женското начало, на пролетта. Не е тайна, че тя е смятана за пазител от уроки, затова ние искаме да отправим чрез нея послание към идните поколения да пазят Плевен и да го обичат”, обясни  Диана Данова.
Върбата, под която днес бе положена капсулата на времето, бе осветена от отец Любен, който благослови начинанието на Жени ГЕРБ и се помоли дръвчетата да растат здраио и силни, за да бранят ценното посалние, положено в корените им.

„В туптящия ритъм на поникващи треви и разлистени млади върби мечтите ни политат към вълшебните прегръдки на времето, за да разцъфтят. Мечти за възродена човечност и благоденстващ Плевен, в който младите ще градят своя дом, а възрастните ще достигат житейския си предел с достойнство. Небето над нас е набраздено с полети. В тях духът на Плевен, съхранил паметта за хиляди копнежи и възторзи, за неуморни съзидателни усилия.”, се казва в посланието към идните поколения.

IMG_8773Жени ГЕРБ капсула на времето

Капсулата на времето бе положена от областния управител Ралица Добрева и от Диана Данова – член на НИС на Жени ГЕРБ. Тя трябва да бъде отворена на 18 април 2065 година.

IMG_8760Жени ГЕРБ капсула на времето

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...