Акценти
Начало / Последни новини / С пет спечелени медала започна 2017 г. за Карате клуб Спартак-Плевен

С пет спечелени медала започна 2017 г. за Карате клуб Спартак-Плевен

На първото състезание за 2017 година, 6-те състезатели на Карате клуб Спартак-Плевен спечелиха 5 медала от Международния турнир Балкан Гран При, който се проведе в Габрово на 23 януари. Домакините от карате клуб Столетов предоставиха отлични условия и организация за първото състезание от календара на БНФКарате. Състезанието откри официално ген. Секретар на федерацията , сенсей Емил Атев. Регламента на турнира включва всички състезателни дисциплини, но състезателите на Спартак се включиха в 2 от тях- ката и кумите индивидуално. Освен медали и дипломи, при най-големите, организаторите връчиха и парични премии. Турнирът събра 150 състезатели от 15 клуба.
Сребърен медал на кумите спечели Стефани Ангелова – 9 г., която въпреки загубата  на финала, затрудни най-добрата ни  българска състезателка – 10-годишната Теодора Цанева от Никон. За Стефани това бе дебют в тази състезателна дисциплина.
Мирела Йолова ( 15 г.)  спечели първото от 4-те бронзови отличия за отбора си. Тя се класира 3-та на ката с една победа и една загуба.
Тихомир  Тодоров ( 9 г.) също стана 3-ти на ката. Той участва и в дисциплината кумите, където се класира 5-ти.
Другият дебютант в дисциплината кумите – Кристиян Антонов, е 3-ти на кумите при 8 г. момчета . Загуба на полуфинала го отведе на третото място.
Четвъртият бронз е на Васил Брайков ( 13 г.) , който реализира  една победа и една загуба в битките до бронзовия медал. Малшанс за Никола Чонов, който взе участие в категория ОПЪН и ръста и теглото на конкурента му не позволиха да реализира победа.

Следващото състезание за състезателите на Спартак-Плевен ще е Международния турнир „Купа Алеко, който се провежда ежегодно в гр. Свищов през месец април.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...