Начало / Последни новини / С петиция в подкрепа на плевенския спорт излезе Общински съвет – Плевен

С петиция в подкрепа на плевенския спорт излезе Общински съвет – Плевен

Общински съвет – Плевен излиза с петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в града, която е в изключително лошо състояние. Петицията е адресирана до Министър-председателя на Република България и до Министъра на младежта и спорта и бе подписана днес на редовното заседание на съветниците по предложение на общинския съветник Йордан Грижов – председател на Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм“.

Текстът на петицията гласи следното:

„Плевен е град, който години наред е пренебрегван от държавата по отношение на спорта. Спортната инфраструктура е в изключително лошо състояние, което е довело до това седмият по големина град в държавата да не разполага с една най-нормална лекоатлетическа писта, няма нормален футболен стадион, няма и една нормална спортна зала, няма нормално отопление на съществуващите спортни помещения, в които са принудени да тренират спортистите ни в зимните месеци. Няма най-обикновени условия за спорт, които да бъдат удобни и безопасни.

И въпреки всичко Плевен е град, който даде олимпийски шампион на България и продължава да дава редица световни и европейски шампиони!

Поради невъзможността на един общински бюджет във финансово отношение да се справи с огромната спортна разруха, трупана и продължаваща с години, Ви призоваваме да обърнете внимание и да помогнете на града ни!

Плевен заслужава да има нормални условия за спорт!

Ако приемем, че общинските съветници в Общински съвет – Плевен, са реалните представители на своите избиратели, то ние с поставянето на нашите подписи представляваме повече от 52 000 души.“

Документът получи единодушната подкрепа на всички общински съветници в залата.

„Има инициативи, които са надпартийни. Има каузи, които обединяват и си заслужава да застанеш зад тях! Плевенският спорт е точно такава кауза!“, заяви по повод инициативата Йордан Грижов. В подкрепа на каузата всеки от общинските съветници получи и тематичен календар „Забравеният спорт в Плевен“, илюстриран със снимки на спортни обекти в града. Календарът е създаден по инициатива на съветниците Йордан Грижов и Десислава Иванова.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...