Акценти
Начало / Политика / С новия закон Сметната палата се превръща в репресивен орган, смята депутатът Владислав Николов

С новия закон Сметната палата се превръща в репресивен орган, смята депутатът Владислав Николов

ГЕРБ

Според народният представител от ГЕРБ Владислав Николов с новия закон се снижават критериите за кадри в Сметната палата и се назначават послушни хора, които ще бъдат използвани за упражняване на натиск върху неудобни кметове и за мачкане на политическите опоненти. Така се премахва експертността в дейността й и тя ще се превърне в репресивен орган, категоричен е Владислав Николов.

Пред журналисти днес той посочи, че подобно на променените критерии за назначаване в ДАНС, са отпаднали и изискванията за професионален опит в одит, финансов контрол и счетоводство при назначаване на работа в Сметната палата. Николов заяви, че не е достатъчно от кандидатите за кадри в Сметната палата да се изисква само юридическо и икономическо образование, като се пренебрегва трудовият стаж по специалността.

Според общинския лидер на ГЕРБ в Плевен – Мартин Митев, с приемането на новия закон за Сметната палата се цели от една страна смяна на нейния председател с удобен кандидат и превръщането й в „наказателна рота“ за мачкане и репресии на неудобни ръководители на ведомства  и общини.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...