Начало / Образование / С научни форуми и празнично шествие Медицинският ще отбележи 45 години от създаването си

С научни форуми и празнично шествие Медицинският ще отбележи 45 години от създаването си

През месец октомври тази година Медицински университет – Плевен отбелязва своя 45-годишен юбилей с два големи научни форума – XVII Международна конференция за студенти и млади лекари под мотото „Събудете мечтите си“ и Юбилейна научна конференция, съвместно с Българската Академия на науките. В Юбилейната научна конференция, която ще се проведе от 31 октомври до 2 ноември, участие ще вземат над 300 специалисти. Пленарни доклади ще изнесат видни възпитаници на МУ-Плевен, които ще пристигнат за участие в юбилейния форум от водещи научни, образователни и клинични институти у нас и в чужбина. На 1 ноември – Ден на народните будители – специална секция в научната програма е отделена на учени от Българската Академия на науките, на тема: „Биомедицина и нанотехнологии“, посветена на 150 години БАН.

Преди научните събития, на 24 октомври 2019 г. от 11.00 ч в зала „Магнум“ ще се състои тържествена двойна промоция на Випуск 2019 здравни специалисти на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж. На празничната церемония по дипломиране своите дипломи за висше образование ще получат 130 бакалаври по здравни грижи.

Юбилеят на висшето училище ще бъде отбелязано  от цялата академична общност, гостите и партньорите  на 31 октомври 2019 г., четвъртък, с празнично шествие, тържествена юбилейна вечер и концерт на Общински хор „Гена Димитрова“. Част от тържеството ще бъде церемонията по присъждане на почетното звание Доктор Хонорис Кауза на акад. Богдан Петрунов, председател на Настоятелството на МУ-Плевен, за изключителни заслуги към развитието на медицинската наука в Р България и към университета, който ще произнесе академично слово.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...