Акценти
Начало / Култура / С награди от Национален пленер „Етър“ се завърнаха възпитаници на „Колорит”

С награди от Национален пленер „Етър“ се завърнаха възпитаници на „Колорит”

От 19-тия Национален пленер на детската рисунка „ЕТЪР“ -2016 се завърна творческият екип на арт школа „Колорит“. В продължение на четири дни – от 16 до 19 май, малки художници от четири школи от цялата страна рисуваха под ръководството на своите арт педагози и се състезаваха за наградите на националния арт форум.

Школа „Колорит“ бе представена от Ния Копчева, Валентина Станчева и Ив -Кристиян Недков. Плевенските талантливи деца рисуваха под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева красотата на българската възрожденска архитектура. „Те потърсиха нов поглед към българската етнография и фолклор в различни техники – живопис, рисунки върху дърво и тепана вълна”, разказа Майя Ананиева.

колорит 1

Пленерът завърши с традиционна изложба на чардака на къща от чаршията на народните художествени занаяти. Изложбата е базар и събраните средства от продажбата на детските творби, създадени по време на пленера, ще бъдат предоставени за лечението на тежко болно дете от Габрово.

Националният детски пленер се организира от Етнографския музей на открито „Етър” и Иконописното ателие на ЕМО „Етър“. На закриването на форума бяха връчени наградите на победителите. От школа „Колорит“ Ния Копчева спечели награда за индивидуално творческо постижение. Всеки участник в пленера получи диплом и подарък.

колорит 2

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...