Акценти
Начало / Култура / С „Мъжът на жена ми“ започва тази вечер летният кинотеатър в „Кайлъка“ (пълна програма)

С „Мъжът на жена ми“ започва тази вечер летният кинотеатър в „Кайлъка“ (пълна програма)

Летен кинотеатър започва от днес в парк „Кайлъка“. Домакин на мероприятията е Летния театър, където плевенчани ще имат възможност да гледат любими актьори.

Първото заглавие, което ще бъде представено тази вечер от 20:30 часа,  е „Мъжът на жена ми“ от Миро Гавран. Постановката и музикалното оформление са на Мариус Куркински, а сценографиите на Милен Боричев. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов.

„Мъжът на жена ми“ е комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Но театралната комедия изисква избягване на болезненото въздействие върху публиката. Тук е провокацията за създателите на добър комедиен спектакъл. Комедията не е смях, а предизвикване на радост.

„Юбилей“ от Чехов е следващото предизвикателство за плевенската публика. То ще бъде представено на 15 юни от 20:30 часа. Постановката е на Мариус Куркински, а музиката на Емилиян Гацов-Елби. Художник е Милен Боричев.

Шекспир по Чехов – може би това е най-смелото, но и най-точно описание на новия моноснектакъл на Мариус Куркински, в който застаряващ актьор си припомня монолозите от Шекспир, за да обясни живота си.

Третото заглавие в летния кинотеатър е „Спанак с картофи“ от Золтан Егреши. То ще бъде на вниманието на плевенчани на 22 юни от 21:00 часа. Преводът е на Габриела Хаджикостова. Постановката е на Богдан Петканин, а сценографията на Петьо Начев. Фотограф е Симон Варсано. В ролите ще видим Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов.

Въпреки кулинарния привкус в заглавието, комедията наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача. Трима мъже, уж колеги, уж дружески настроени, а същевременно съперници за жени и постове. Плевенчани ще разберат дали мъжете ще спазят уговорката да „работят в екип“ в името на общия успех и Големия футбол, и дали ще им се размине само с нецензурния припев „Съдията, съдията…“.

„Изневери в повече“ от Артур Нюфийлд е четвъртото заглавие. То ще бъде представено на 30 юни от 20:30 часа. Режисьор е Емил Марков, а сценографията е на Милен Боричев. В ролите ще видим Христо Гърбов, Албена Михова, Евгени Будинов, Александър Димов, Стела Ганчева, Стефан Попов.

Истинска булевардна комедия на ситуациите, в която дозата от добродетели трудно може да се коментира, а актьорите ще разсмеят присъстващите в залата до сълзи. Две съседски семейства се забъркват в куп комични ситуации, заради любов и няколко извънбрачни връзки. Всеки лъже всеки и никой не си признава. Любовниците скачат от единия на другия балкон на 11 -ия стаж.

Билети може да намерите на касите в читалище „Съгласие 1869“ и Автогара „Плевен“, каса „Импорт-Експорт 2000“. Телефон за допълнителна информация: 0878 313 707.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...