Акценти
Начало / Култура / С музика, стихове и песни откриха Летните ваканционни дни в ЦРД

С музика, стихове и песни откриха Летните ваканционни дни в ЦРД

ЦРД Летни дни

С музика, стихове и песни откриха Летните ваканционни дни в Центъра за работа с деца в Плевен. Въпреки мрачното време, десетки малчугани бяха дошли с придружители на събитието.

ЦРД летни дни

Най-смелите се изявиха на импровизираната Сцена на таланта, като рецитираха или пяха любими произведения. Стартът на празника беше даден със стихотворението „Аз съм българче”.

ЦРД летни дни

Директорката на Центъра за работа с деца Йорданка Крумова приветства децата и техните родители и ги запозна с различните клубове, дейности и ръководители, които ще ангажират творческия потенциал на плевенските деца в периода от 16 юни до края на месец юли.

Йорданка Крумова ЦРД летни дни

Родителите бяха запознати и с правилата, които трябва да спазват малчуганите, за да се гарантират сигурността и здравето им. Те не бива да напускат самоволно заниманията, не е позволена играта на стълбите в сградата на ЦРД, тъй като са опасни, както и внасянето на наркотични и упойващи вещества. Специалисти от РЗИ и „Пътна полиция” ще провеждат занимания за безопасно поведение на пътя.

ЦРД летни дни

Всеки следващ работен ден до края на месец юли от 9.30 до 12.30 часа ще има различни занимания за децата. Ще се започва с игри на открито, за които съдействие ще окажат специалистите от Ученическата спортна школа в града. От 10.30 до 12.30 часа ще са заниманията по интереси. Ръководителката на Школата по керамика и натурно рисуване Вяра Савова ще води пленери на открито за натурно рисуване. Колегата й от Школата по изобразително изкуство Христо Атанасов ще води занимания по живопис. Николина Спасова, ръководителката на народния хор към ансамбъл „Нашенчета”, ще открие сцена на талантите, а с Огнян Летов децата ще овладяват майсторството на народните танци.

ЦРД летни дни

Освен това са предвидени занимания по конструиране с „Лего”, редене на пъзели, шахмат. Със съдействието на Центъра за ученическо и научно творчество ще има седмица на „Вълшебна ножичка”, „Жива екология” и „Интересна математика”. Малчуганите ще танцуват модерен балет и хип-хоп. Ще имат занимания и по спортно ориентиране, които ще започват от следващата седмица в 9 часа.

ЦРд летни дни

Всички тези занимателни форми ще бъдат отворени за децата до края на месец юли, а през август за тях ще е отворена игротеката и залата за „Лего”. Повечето ръководители на дейностите са доброволци, подчерта Крумова.

ЦРД летни дни

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...