Акценти
Начало / Култура / Мобилни телефони за победителите в регионелния кръг от викторина на английски език

Мобилни телефони за победителите в регионелния кръг от викторина на английски език

Единадесетокласниците Георги Еленков и Деница Ценова от Езиковата гимназия в Плевен са безспорните фаворити в регионалния кръг на националната викторина на английски език „Образование на бъдещето”, която се проведе на 20 ноември в Ловеч. Плевенските ученици са спечелили първо място с неоспорима преднина, оставяйки след себе си ученици от Езиковата гимназия в Ловеч и Севлиево.

Победителите получиха сертификати и нови мобилни телефони. Те печелят и правото да участват на финала в София на 15 март 2013 г., където голямата награда е безплатен двуседмичен езиков курс във Великобритания.

Викторината „Образование на бъдещето” се организира за десета поредна година от фондация „Дарби“ и Консултантска  къща  за образование  в чужбина“ДАРБИ”. Нейната цел е млади хора от цялата страната да се срещнат,  да премерят езиковите си знания, да научат повече за образователните системи по света и да развият презентационни, комуникативни и интердисциплинарни умения, необходими за всеки млад човек. По традиция състезанието се провежда на английски език. Всяко състезание се състои от 4 кръга, които се провеждат в един и същи ден.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...