Акценти
Начало / Култура / С много страст, дух и мъдрост Бойка Велкова изпълни сцената в Арт център – Плевен

С много страст, дух и мъдрост Бойка Велкова изпълни сцената в Арт център – Плевен

Със страст, дух и мъдрост Бойка Велкова представи моноспектакъла „Пътя към Афродита“ вчера в Арт център – Плевен. Спектакъл, вдъхновен от аромата на канела, червеното вино, мъжките устни и пропуснатите нощи, в който актрисата разказа за любовта и своя път към 50-те си години.

Пиесата започна с поредица от прожектирани на екран снимки, на които всички присъстващи видяха Бойка Велкова от малко момиченце с балетна пачка, през най-известните й роли и семейни снимки. След това въведение на сцената се появи и тя, и започна своя монолог за любовта и нейните съставки, за сетивата, спомените и илюзиите, които я придружават в дългия й път.

%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b03

Текстът е амалгама от откровения на актрисата и думи на Исабел Алиенде и често е трудно да се каже къде започват едните и къде свършват другите. Бойка Велкова се разкри напълно – от поклона пред Татяна Лолова до лицето на сина и съпруга й. Актрисата показа на сцената всичко съкровено, свързано с нея.

%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b04

Велкова благодари на кмета на град Плевен и на всички, които са й  предоставили възможността да сподели прекрасния текст на Исабел Алиенде, а именно да обичаме живота преди всичко, да се събуждаме и да обичаме най-близките си хора, да обичаме света такъв, какъвто е.

Благодарение на Община Плевен и Арт център – Плевен, всички любители на театъра имаха възможността да изживеят една незабравима емоция. С тази пиеса бе даден стартът на маратона на „Нощ в театрите“.

%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-4

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...