Акценти
Начало / Спорт / С много промени в състава си „Спартак” излиза за първия си мач от новия сезон

С много промени в състава си „Спартак” излиза за първия си мач от новия сезон

"Спартак"_стадионС 13 нови играчи излиза в  неделя „Спартак” за първия си мач от новия сезон, пише plevensport.eu. От 18.00 часа синьо-белите ще излязат на стадион „Плевен“ срещу новия член на Северозападната „В“ група – Ювентус (Малчика). За новото първенство от клуба са регистрирали 21 футболисти., като близо половината от тях са новите  играчи, които ще излязат в неделя на терена. Така плевенчани ще започнат борбата за промоция в „Б“ група с доста променен състав. Все пак част от основните футболисти, които са и гръбнака на тима, останаха в Плевен.

Екипът на Спартак и през новия шампионат ще обличат братята Тихомир и Любомир Тодорови, халфовете Васил Шопов и Венци Миленов, както и вратарят Станислав Антонов. В Плевен се завръщат бившите играчи на отбора Кристиян Григоров, Ивайло Дангуров, както и новия капитан на състава Любомир Иванов. Със Спартак продължават да играят и юношите Лъчезар Кънчев и Васил Михайлов, като към тях можем да прибавим и новопривлечените в мъжкия състав Виктор и Кристиян Иванови.

Бяха привлечени млади и перспективни футболисти, като петима дойдоха от шампиона Лудогорец – Радослав Михайлов (вратар), Ивелин Лазаров, Любомир Христов, Марио Илиев и Антони Иванов. В центъра на отбраната много добре се включи в мачовете от подготовката доскорошния играч на Сливен – Петър Стоянов. В атака „синьо-белите“ ще разчитат през сезон 2014/2015 г. и на снажния централен нападател Стефан Христов, който за последно игра в „А“ група за тима на Любимец.

Още двама млади играчи подсилиха Спартак – стражът Искрен Игнатов, дошъл от Севлиево, както и десния атакуващ халф Светлин Симеонов, който е плевенчанин и се завръща от Берое (Стара Загора).

Най-вероятно основната титулярна единадесеторка на отбора ще изглежда така: Станислав Антонов, Любомир Христов, Петър Стоянов, Ивелин Лазаров, Кристиян Григоров, Тихомир Тодоров, Венцислав Миленов, Васил Шопов, Любомир Тодоров, Антони Иванов и Любомир Иванов. Потенциални титуляри в хода на сезона могат да бъдат и Стефан Христов, Марио Илиев, Лъчезар Кънчев и Васил Михайлов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...