Акценти
Начало / Образование / Ремонтите в училищата в Плевенско ще приключат до 15 септември

Ремонтите в училищата в Плевенско ще приключат до 15 септември

СОУ "Иван Вазов"_ремонтИнформацията, която сме получили до момента от директорите на училища в региона , ни дава спокойствие, че ремонтите ще приключат до 15 септември и учебната година ще бъде открита нормално. Това каза за ИнфоПлевен началникът на Регионалния инспекторат по образованието Албена Тотева.

В момента  ремонтни дейности все още се осъществяват в осем държавни и в 24 общински училища на територията на област Плевен. Три от държавните училища са в Плевен. В  Спортното училище  се извършват довършителни ремонтни дейности, които трябва да приключат до 23 август. Майстори все още има в Професионалната гимназия по механоелектротехника, където се ремонтира покрива на сградата. Очаква се той да приключи до 31 август. До 6 септември трябва да приключи ремонтът на санитарните възли в Помощното училище „П.Р.Славейков” – Плевен.

В Долни Дъбник ремонти се извършват в две държавни училища – в помощното училище-интернат „Асен Киселинчев” – Долни Дъбник се ремонтира физкултурния салон, а в Професионалната гимназия по селско стопанство ремонтират открити тераси, трафопост и монтират система за видеонаблюдение. Срокът за приключване на ремонтите в тези училища е най-късно до 10 септември. В същия срок майсторите трябва да напуснат и Търговската гимназия в Червен бряг. В Професионалната гимназия по земеделско стопанство в Чомаковци до 25 август приключват текущи ремонти, а до 5 септември трябва да е извършен планувания частичен ремонт в професионалната гимназия в Подем.

От директорите на училища в област Плевен е поискано до 20 август и след актуализиране – до 2 септември, да  подадат  в Регионалния инспекторат окончателна справка за ремонтите и евентуално има ли такива, които няма да приключат до началото на учебната година. От тяхсе очаква още информация за осигуреността с учебници и учебни документация  за новата учебна година, за ресурсната обезпеченост, за сключените договори за отопление през зимата, за евентуални проблеми с отоплителната инсталация на училищата, за санитарно-хигиенните  условия в училищата и за разрешението за откриване на учебната година от РЗИ, уточни още Албена Тотева.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...