Начало / Култура / С много овации препълнената зала награди изпълнителите в „Концертмайсторът” (снимки и видео)

С много овации препълнената зала награди изпълнителите в „Концертмайсторът” (снимки и видео)

С бурни овации възторжената публика награди изпълнителите в концерта „Концертмайсторът”, който Плевенска филхармония, първата цигулка на оркестъра Чавдар Вълков и солисти подариха снощи на плевенчани, в навечерието на Осми март.

Под диригентската палка на Димитър Косев изпълнителите поведоха публиката в магията на музиката и поезията. Затрогващата цигулка на Чавдар Вълков и укротената страст в дуета с Марина Белчева – виолончело, пламенната китара на Николай Михайлов, взрива „ГеоМарЧаЛо” с Лора Табакова и Георги Милтиядов, чарът на прекрасното сопрано Боряна Бешева, зрелостта на тенора Любомир Дяковски и поезията на Весела Димова, Яворов, Дебелянов, Вапцаров и чувственият глас на Димо Дешев.  Всичко това в унисон с прекрасно подбраната музика.

За първи път на сцена прозвуча пиесата „За нея” – за оркестър, цигулка и виолончело, от Румен Бояджиев – син (видео), премиера за Плевен беше пиесата „Танц №2” от Артуро Маркез. Звучаха още произведения на Рахманинов, Пиацола, Родриго (видео), Дворжак, Антъни Хопкинс и още много популярни мелодии в близо двучасовата програма.

Спектакъл, достоен за световните сцени, бяха  възторжени коментари след края на концерта.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...