Акценти
Начало / Образование / С много музика и кръшно хоро НУ „Христо Ботев” Плевен отбеляза празника си

С много музика и кръшно хоро НУ „Христо Ботев” Плевен отбеляза празника си

Общинският духов оркестър се включи активно днес в отбелязването на 81-та годишнина от основаването на Начално училище „Христо Ботев” Плевен. Малки и големи възпитаници на училището, преподаватели – бивши и настоящи, родители присъстваха на тържеството в двора на школото. Специални гости на празника бяха председателят на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов, Йонита Иванова – началник отдел „Образование и култура” в Община Плевен, Даниела Бачовска – началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност” в РИО Плевен, доц. д-р Росица Димкова, директор на Педагогическия колеж в Плевен към ВТУ и др.

В приветствието си директорът на училището Цветелин Горанов подчерта, че над 450 ученика в 16 паралелки и една подготвителна група трупат знания за света в школото. „Историята на едно училище са неговите ученици, неговите празници и изпълнени с напрежение делници. Неговото настояще и бъдеще се градят върху желанията и усилията ни да съхраним духа на основателите и първите учители. Едновременно с  това е стремежът ни да превърнем училището в съвременен образователен център, място, където децата получават знания и умения, развиват своите дарби и печелят награди от състезания и конкурси”, каза още Цветелин Горанов. Той благодари на колегите си за всеотдайността в изпълнението на трудната им, но благородна мисия, а на родителите – за партньорството, подкрепата и активното участие в живота на НУ „Христо Ботев”.

Началникът на отдел „Образование и култура” в Община Плевен Йонита Иванова подчерта, че училището има основание да се гордее – не само с дългогодишната традиция на едно от най-утвърдените училища в Плевен, но и с безспорните успехи и резултати, които показва. Това се отнася особено за последните години, при това не само в учебната дейност, но и в извънкласните и културните мероприятия на Община Плевен.

Специален рецитал за празника изнесоха възпитаниците на училището, те изпяха и няколко песни, сред които и химна на школото. В знак на почит и преклонение пред живота и делото на патрона Христо Ботев, пред паметника му децата положиха букет. След това солистката на Северняшкия ансамбъл Цветелина Върбанова, която беше също гост на тържеството, изпълни две песни, на които припяваха малки и големи.

Накрая, със специалното изпълнение на Духовия оркестър на Дунавското хоро, всички се хванаха на кръшно хоро, което се изви в целия двор.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...