Начало / Образование / С много добър успех завърши курсът по общовойскова подготовка за войници

С много добър успех завърши курсът по общовойскова подготовка за войници

Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” днес бяха връчени удостоверенията на военнослужещите, които успешно завършиха курса за придобиване на длъжностна квалификация „Войник – първи етап общовойскова подготовка”.

Курсът има теоретико-практическа насоченост по подготовка на обучаемите за заемане на войнишки длъжности във формированията на Военновъздушните сили. В продължение на 8 седмици курсистите преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по десет дисциплини.

В края на обучението те положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка максимално близка до реалната.

На базата на постигнатите резултати командно-инструкторският състав изказа задоволство, че обучението е проведено на много високо ниво, обучаемите са придобили необходимите умения и навици, което е добра основа за тяхната качествена реализация като кадрови военнослужещи. Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех „Много добър”.

Удостоверенията бяха връчени от командира на ВВУБ „Георги Бенковски” – полковник Петър Банков и началника на щаба – полковник Ивайло Пешаков. Полковник Банков ги поздрави по случай завършването и им пожела успешно прилагане на придобитите знания и професионално развитие.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...