Акценти
Начало / Икономика / С мартеничка и здравец посрещат днес клиентите в офиса на НАП – Плевен

С мартеничка и здравец посрещат днес клиентите в офиса на НАП – Плевен

В офисът на НАП – Плевен днес посрещат клиентите с мартеници, информират от данъчното. „Честита Баба Марта на всички! Да закичим себе си и приятелите си с мартеници – да прогоним лошотията и само добри неща да ни съпътстват. Да си пожелаем здраве, дълголетие и късмет!“. С тези думи в салона „Услуги за клиенти“ на офис на НАП – Плевен бяха посрещнати клиентите.

НАП мартеници 2

Красивите народни носии, усмихнатите лица на Баба Марта и нейната помощничка, в лицето на инспекторите по приходите Таня Боева и Гергана Красимирова, създадоха ведро настроение на служители и клиенти подарявайки им мартеници и здравец.

НАП мартеници

Легендата за мартеницата е свързана с годината на създаването на българската държава (681). Хан Аспарух получил по сокол от сестра си Хуба китка сух копър, завързана с бял вълнен конец за жертвената клада. Кръв от крилото на сокола обагрила белия конец по време на дългия полет. С този конец Младият Хан Аспарух се закичил за здраве. От древни времена на 1 март българите спазват уникалната традиция и окичват близките си с усукан бяло-червен конец, припомнят от НАП.

НАП мартеници 1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...