Начало / Общество / С кръшни български хора отбелязаха празника на град Левски 

С кръшни български хора отбелязаха празника на град Левски 

Община Левски посрещна  много гости за празника на града, който носи името на Апостола на свободата. Етрополската духова музика се погрижи за празничното настроение на всички присъстващи.

Празника на град Левски в деня на 71-ия му рожден ден и 179-та годишнина от рождението на патрона му Васил Левски уважиха заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, народният представител Владислав Николов, арх .Бойко Балтаков -зам.-областен  управител на Плевен, депутатът Румен Генчев, Дарин Ангелов – Министерски съвет на Р България и общински съветник от Плевен, Цветелин Генчев от Фонд земеделие гр.Плевен, Дияна Ботева – председател на БСП – гр.Плевен, кметове и зам.-кметове от общините Горна Оряховица, Павликени, Никопол, Сухиндол и др. Поздравителни  адреси за празника  бяха изпратили председателят на НС Цецка Цачева, народният представител от ГЕРБ инж. Пламен Тачев, Красимира Германова – председател на Общински съвет – Созопол, от община Драгоман, от кмета на община Русе и други.

празник град Левски 2

По време на честванията Илко Иларионов  изпълни вдъхновено своята поема „Левски”. Мажоретен състав – гр. Левски с красота и грация дариха радост и празнично настроение на всички присъстващи.  Концерт- поздрав за празника поднесоха и талантливите деца  на  Песенно студио „Румина” – гр.Велико Търново с ръководител Румяна Начева.  Създадено преди 20 години песенното студио открива малките звезди в зародиш за да тръгнат по пътя на големите.Сред тях са Михаела Филева,финалистът в първия  Musik Idol Пламен Пътов, Musik Idol на България и Македония Маги Джанаварова, Лора Владова, която в момента работи в Холивуд.

празник град Левски 1

На празника звучаха и песни на Антония Маркова, солист на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и  участник в  „Гласът на България“ и Musik Idol, лауреат на множество наши и международни конкурси.

празник град Левски 4

С   Етрополската духова музика пък левчалии тропнаха кръшни български хора. За финал вечерта завърши с пъстра заря.

празник град Левски 5

празник град Левски 3

Илко Иларионов

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...