Начало / Култура / С красиви стихове младата поетеса Ивелина Никова докосна плевенчани  

С красиви стихове младата поетеса Ивелина Никова докосна плевенчани  

Вчера младата поетеса Ивелина Никова представи своето творчество в ХГ „Дарение Светлин Русев” – Плевен, по повод откриването на новия сезон на галерията. Срещата с нея бе организирана от Творческо обединение „Зора“ при сдружение „Евразия“.

Водещ на събитието бе Даниела Заркова от читалище „Пробуда – 1990“ – Плевен. Тя приветства всички с  добре дошли на началото на новия сезон на художествената галерия. Сред присъстващите бяха представители на културни институции и граждани. Освен на красиви стихове всички, които присъстваха на събитието, имаха възможността да се насладят на прекрасни музикални изпълнения на плевенски таланти.

С широка усмивка пред репортер на ИнфоПлевен Ивелина Никова сподели, че през малкото си свободно време пише стихове. Започнала е да пише от ранна детска възраст. Първото й стихотворение е посветено на майка й, след което са  последвали стихове за родината, природата. В по-късна възраст е започнала да пише и любовни стихове. Така с кратки прекъсвания са се родили четирите стихосбирки и е на път новелата „Алтъна“. Тя се надява догодина да излезе и петата й стихосбирка. Обича да пише на различна тематика, като започнем от стихове за майката, за сина, за любимия, до стихове за героичното ни минало и нашата родина.

%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%8f2

Поетесата благодари на всички, които са отделили част от времето си, за да чуят нейните стихове. Тя се представи пред всички, като един обикновен човек. Не пожела да говори за своите награди и постижения. Представи се, чрез стихове на различна тематика. За нея най-важното бе с творчеството си да успее да докосне поне един от присъстващите.

%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%8f1

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...